Monday, January 10, 2011

diari seorang student

alhamdulillah pejam celik pejam tido...dh masuk minggu kelima utk semester ni... banyak benda nak dinukilkan kat sini. so, dh mcm diari peribadi seorg pelajar uni je dah...pape pon mmg itu hasrat hati pd mulanya...nak rakamkan sebanyak mungkin peristiwa2 sepanjang 4 tahun insyaAllah berada di kampus ni...

Ahad (09/01/11)

first time trun menyampaikan ilmu Q-Math di Desa Pasifik. pelajar ada dlm +/- 15 orang terdiri drpd tahun 4 ke tahun 6. klas mula lambat sedikit kerana ada beberapa pljr baru yg bru dftar hari tersebut. aq dgn sgala kekuatan yg ada cubalah utk memulakan kelas. Silibus hari tu adalah 'Gated System'...sebelum tu revise balik diorg punya sifir. tgh mengajar perasan ada yg tersangat mahir & tersangat lemah... mcm loss..so decide ngan tqah soh dia handle bdk2 yg dh expert tu and aq hndle yg lemah tu...class 1 je, tp bahagi dua..fuhh perit tekak la jawabnya...
pape pon pengalaman...

di sebaliknya tersirat satu benda. utk pertama kalinya aq bawa motor(drive) kat tengah2 jln raya yg sibuk gila tu.. means dkt KL and Selangor...kalau kat umah dh expert..hehhehe.. tambah pulak lps tragedi 5 hari tu...mmg cuak la bawa motor org...duit dh kopak dek byr ganti rugi.. called mak, mak mcm berat hati nk bg...risau.. called abah, abah ckp "be careful lah"...

so alhamdulillah selamat smpai ke uni...hari tu mkn sekali ja...sbb x sempat...lapar!

Isnin (10/01/11)

bermulanya USC secara rasmi... Ping pong main hari isnin,selasa & rabu... start pukul 5.20 p.m smpai la mlm...so semalam performance aq mmg teruk. bnyk gila buang bola...sangkut net je semedang..x pon bola out..bnyk sgt outing bola tu masa game aq..huhuhu... nak tahu kenapa? sebabnya, aq xde rasa pape....x nervous = pelik...tapi tgn sejuk...cam x boleh fokus sgt.. whatever it is, we have tried our best and today we will make a move towards the quarter final.. wish us luck!! ^_^

2 comments:

  1. ada masalah dalaman lah tu fizaaaa...

    ReplyDelete
  2. aq rasa pon mcm tu..tp ntah lah..kna bnyk istighfar ni...

    ReplyDelete